Om oss

Om oss

Butiksföreståndare Lena Bolin

Arholma Handels första handelsman var A.E Törnqvist som även byggde affären. Idag ägs och drivs Arholma Handel av Arholma ekonomiska förening med en anställd butiksföreståndare, Lena Bolin.

Arholma Handel är en åretruntöppen butik och erbjuder det mesta för de flesta. Vi har livsmedel, nybakat bröd, produkter från lokala producenter och hantverkare.

Vi erbjuder även bensin, diesel och kemtekniska varor samt gasol och är ombud för apotek och Systembolaget. Arholma Handel tillhandahåller även uthyrning av cyklar och boendet Källarstugan.

Arholma Handel erbjuder även uthyrning av cyklar och boendet Källarstugan

EU-projekt

EU-flagga_cmyk_SEx2

Vi på Arholma Handel har med hjälp av stöd från Landsbygdsprogrammet kunnat uppgradera affären så att service kan behållas och förbättras. Investeringen består i att köpa in och installera en ny pantmaskin samt att bygga om för att kunna köpa in och montera ett kylrum som underlättar hanteringen av kylvaror i butiken. Under 2019 har Arholma Handel även kunnat göra inköp av en delidisk och frysar  samt att bygga ett frysrum allt detta för att fortsätta att utveckla och förbättra!!                                                     Till 2019 års högsäsong och värme installerades det luftvärmepumpar i Arholma Handels lokaler. Detta för att förbättra klimatet både för personal, varor och besökare.I detta stöd från Landsbygdsprogranmet 2014-2020 kommer 40,60 % från EU.

Under hösten 2019 påbörjade Arholma Ekonomiska Förening med stöd av Landsbygdsprogrammet Renovering av grunden till Arholma handel samt tillhörande drivmedelsstation. Arbetet beräknas vara klart under mars månad 2020.

Leave a Reply

Required fields are marked *.