Om oss

Arholma Handel är en åretruntöppen butik där vi erbjuder det mesta för de flesta. Vår handelsbod gör att vi kan ha en levande ö året om.

Arholma handel har livsmedel, nybakat bröd och produkter från lokala producenter. Vi erbjuder även bensin, diesel, gasol och kemtekniska varor. Vi är ombud för Apoteket och Systembolaget samt sköter postservicen på Arholma. Vi har uthyrning av cyklar och boende i den närbelägna Källarstugan.
Sommartid driver vi även ett Bryggcafé i nära anslutning till handelsboden.

Idag ägs och drivs Arholma Handel av Arholma ekonomiska förening med en anställd butiksföreståndare. Sedan våren 2023 är Simon Werner vår butiksföreståndare.

Historik
Den första handelsboden på Arholma ö etablerades troligen redan under 1890-talet. Handelsboden låg inledningsvis vid Granö brygga och har därefter legat på olika platser på ön. Den handlare som först etablerade sig vid Norra bryggan, dvs. på den plats där handelsboden finns idag, var A.E Törnqvist som på 1910-talet även byggde huset för affären.
Själva affärsbyggnaden har därefter förändrats i flera olika omgångar för att anpassas efter den rådande tidens behov och förutsättningar.

Mer historik om handelsbodarna på Arholma 

Read more: Om oss