Om webbplatsen

Den här sidan är utformad för att underlätta din användning av vår webbplats https://arholmahandel.se.

Förklaringar i detta dokument

De tre vanligaste operativsystemen är Windows, Mac OS och Linux. När vi skriver ”Ctrl/CMD” betyder det att du ska använda Ctrl-tangenten på Windows och Linux, och CMD-tangenten på Mac OS.

Tab-tangenten sitter längst till vänster på tangentbordet och har en eller två pilar som pekar åt höger.

Shift-tangenten har en pil som pekar uppåt och används för att skriva versaler.

Design och webbutveckling

Webbplatsen är utvecklad av Galax webbyrå i Stockholm, och är byggd med publiceringsverktyget WordPress. Webbplatsen är utvecklad för att fungera på datorer och telefoner.

Tillgänglighet och tips

Generell tillgänglighetsanpassning

Vår ambition är att webbplatsens innehåll ska vara tillgängligt och användbart för alla, oavsett förutsättningar.

Ändra textstorleken

Om texten på webbplatsen är för liten eller för stor kan du ändra den med din webbläsares inbyggda funktioner. I de flesta moderna webbläsare gör du detta genom att hålla ner Ctrl/CMD och snurra på mushjulet, eller genom att trycka på + eller -. Alternativt kan du justera textstorleken i webbläsarens inställningar.

Att skriva ut sidor

Du skriver ut sidor på webbplatsen genom att använda din webbläsares inbyggda utskriftsfunktion. I de flesta moderna webbläsare gör du detta genom att hålla nere Ctrl/CMD och trycka på P.

Nya fönster

Generellt öppnas inga länkar i nya fönster på webbplatsen. Undantag finns för vissa dokumentformat, till exempel PDF, men även dessa öppnas oftast i nya fönster. Om du själv vill öppna en länk i ett nytt fönster eller en ny flik, kan du göra detta genom att högerklicka på länken och välja ”Öppna i nytt fönster” eller ”Öppna i ny flik”. I de flesta moderna webbläsare kan du också hålla ner Ctrl/CMD och klicka på länken.

Systemkrav och rekommendationer

Bildskärm

För bästa upplevelse rekommenderar vi en skärmupplösning på minst 1024 x 768 pixlar. De flesta moderna skärmar stödjer detta. Webbplatsen fungerar även om din skärm inte uppfyller denna rekommendation.

Webbläsare

Webbläsaren är det program du använder för att surfa, till exempel Google Chrome, Safari eller Mozilla Firefox. Vi stödjer följande webbläsare:

  • Internet Explorer 11
  • Senaste versionen av Google Chrome
  • Senaste versionen av Firefox
  • Senaste versionen av Safari

Vi kan inte garantera full funktionalitet för framtida versioner om leverantörerna avviker från standarder.

Äldre och övriga webbläsare

Om din webbläsare inte finns med på listan ovan, kan webbplatsen ändå fungera som vanligt. Äldre webbläsare kan dock visa vissa element konstigt men de fungerar oftast normalt. Vi rekommenderar att du uppgraderar till en nyare webbläsare som Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Apple Safari eller en nyare version av Internet Explorer för en bättre webbupplevelse. Samtliga dessa webbläsare är gratis.

Bilder

På denna webbplats används bilder. Om du inte vill eller kan visa bilder, är webbplatsen ändå anpassad så att du kan använda den normalt.

JavaScript

Webbplatsen innehåller JavaScript som används för att placera markören i rätt fält i formulär, öppna vissa länkar i separata fönster och för enklare rörliga bilder, som bildspel. Ingen av dessa funktioner är kritiska för att webbplatsen ska fungera.

PDF

Viss information på webbplatsen kan vara i PDF-format. För att kunna läsa dessa dokument behöver du Adobe Reader, som kan laddas ner gratis från Adobes webbplats.

Varumärken och logotyper

Varumärken och logotyper som nämns och används på denna webbplats tillhör respektive varumärkesägare.